Van bestuderen naar begrijpen


Toepassingen

Zwaardherik als groenbemester

Groenbemesting wordt in de akkerbouw ingezet om verschillende redenen. In het winterseizoen is het belangrijk bodemerosie door wind of (regen-)water te voorkomen. Het kan worden toegepast om de bodemstructuur of de bodemvruchtbaarheid (vlinderbloemfamilie -> stikstof) te verbeteren. Na het onderploegen zal de hoeveelheid organische stof en op den duur het humusgehalte worden verhoogd.

lees hier verder ...
Toepassingen

VitroPlus

Even voorstellen: Mijn naam is John Bijl en ik ben de oprichter van het bedrijf Vitro Plus en verantwoordelijk voor de marketing en verkopen. Bij Vitro Plus in Burgh-Haamstede worden 200 soorten inheemse en uitheemse varens vermeerderd door middel van Plantenweefselkweek en door middel van een ingenieus sporenzaaiprogramma, twee verschillende technieken dus.

lees hier verder ...
Toepassingen

Koffie

Het blauwe bloemetje van de Wilde cichorei (Cichorum intybus) is niet eens zo opvallend, maar geeft de kant van de weg een blauwige gloed. In grazige wegbermen is de plant nu veel in bloei te vinden. Hoewel de meesten er aan voorbij rijden, is het toch een zeer bekende composiet. Veel mensen kennen de Cichorei namelijk in een minder kleurige vorm, van hun bord: Witlof is een voorbeeld van een toepassing van Cichorei in onze keuken.

lees hier verder ...

Categorieën

Gastbloggers

Jaar