Planten als bron van inspiratie


Plantenfamilies in de hoofdrol

Familiebezoek

Een reis door onze plantenfamilies. Dagelijks een ander familielid op de thuispagina van Flora van Nederland. Op dit moment zijn de Zegges aan de beurt. De Nederlandse flora, dat zijn alle wilde en van nature voorkomende plantensoorten, die in ons land te vinden zijn, omvat zo’n 2000 soorten.

lees hier verder ...
Boeken Stoepplanten Stadsflora

Zakgids Stoepplanten

Meestal ga je de stad in om te shoppen, zoals dat tegenwoordig in ‘goed’ Nederlands heet. Maar wat let je om eens om een heel andere reden naar de stad te wandelen. Bijvoorbeeld omdat je wel eens wil zien of dat plantje met de hartvormige vruchtjes dat bij jou aan de voordeur op de stoep staat ook op meer plaatsen te zien is in de stedelijke omgeving.

lees hier verder ...
Boeken Tuinen Stinzenplanten

Basisgids Stinzenplanten

Stinzenplanten zijn verwilderde voorjaarsbloeiers - knol-, bol- en wortelgewassen - die vanaf de zestiende eeuw zijn ingevoerd in ons land. Van oorsprong groeiden ze rond kastelen, borgen en buitenplaatsen. Sneeuwklokje en bonte krokus zijn bekende voorbeelden, maar ook winterakoniet, holwortel en bostulp behoren tot deze planten. Medio februari is de nieuwe  ‘Basisgids Stinzenplanten’ verschenen.

lees hier verder ...

Categorieën

Gastbloggers

Jaar