Samen voor planten, vogels, insecten en natuur


Determineren

Flora determineren

Flora determineren met een klik-aan klik-uit systeem is fonkelnieuw. Het is een leer- en ontdeksysteem in één. Het leidt je via het aanklikken van plantenkenmerken naar plantensoorten. Op deze wijze leer je spelenderwijs determineren.

lees hier verder ...
Tuinen

Krokus-torentjes

Iedereen die bloeiende Krokussen in de tuin heeft gehad zou nu de doosvruchten kunnen zoeken en bekijken. Dat is, wanneer je weet waar ze gestaan hebben, niet zo moeilijk, want zoals op de foto te zien is, steken deze als een torentje boven de grond uit.

lees hier verder ...
Stad

Stoepplantjes

Onze stoepen en straten bieden best leuke inheemse planten om van te genieten; immers de natuur weet altijd wel weer een plekje te vinden en een zaad heeft niet veel nodig om te kiemen en uit te groeien tot een wat groetere plant. Laat "onkruid" je verbazen.

lees hier verder ...
Solidariteit

Dankjewel voor jullie solidariteit

Op 1 mei, "dag van arbeid", hebben we de 300ste donatie mogen ontvangen. Dankjewel Peter, Louise, Tiny, Inge, Toos, Ko, Sieger, Rene, Jan, Fred, Merijn, Cornelis, Jacques, Margo, Det, Roelof, Everdien, Ingrid, Arto, Johan, Chris, Mirjam, Piet, Liekle, Ardo, Els, Helga, Yvette, Frederik, Anton, Frank, Margriet, Alain, Gonnie, Anna, Peter Paul, Marianne, Ron, Erik, Cintha, en alle andere donateurs.


lees hier verder ...
Determineren Herkennen

Plantengemeenschappen

Planten staan nooit zomaar ergens, ook al zou je dat misschien wel denken als je bijvoorbeeld langs de huizen in een straat een Melkdistel, Gehoornde klaverzuring of Straatgras ziet staan. Deze plantensoorten horen thuis in een Plantengemeenschap, die we rekenen tot de Klasse van de Ruderale gemeenschappen. Een veel in Nederland voorkomende plantengemeenschap is de Glanshaver-associatie.

lees hier verder ...

Categorieën

Gastbloggers

Jaar