Een rijke insecten- en ongewerveldenfauna vormt de basis voor intacte voedselketens en een gezond milieu. Toch wordt het belang van biodiversiteit in openbaar groen nog wel eens onderschat.
De 'Veldgids Plantengemeenschappen van Nederland' bundelt de kennis en jarenlange ervaring van vier Nederlandse vegetatiekundigen. Interessant voor vakmensen, studenten en liefhebbers. Lees de boekbespreking van onze redactie.
Stinzenplanten zijn verwilderde voorjaarsbloeiers - knol-, bol- en wortelgewassen - die vanaf de zestiende eeuw zijn ingevoerd in ons land. Van oorsprong groeiden ze rond kastelen, borgen en buitenplaatsen. Sneeuwklokje en bonte krokus zijn bekende voorbeelden, maar ook winterakoniet, holwortel en bostulp behoren tot deze planten. Medio februari is de nieuwe ‘Basisgids Stinzenplanten’ verschenen.
Wat leeft er in je tuin? De wonderbaarlijke soortenrijkdom van een stadstuin. Renze Borkent ging op tuinsafari en ontdekte meer dan 1.200 soorten in een kleine stadstuin in Almere.
Moestuinieren in samenwerking met de natuur. In dit boek nemen de auteurs Femke en Esther je bij de hand. Op basis van hun eigen successen en mislukkingen in de moestuin geven ze je precies de juiste basiskennisdie je nodig hebt om je planten duurzaam te kweken en te verzorgen en je oogst te verwerken.
Zolang er tuinen zijn, zolang hopen de bezitters ervan de echte natuur – teloorgegaan door menselijk ingrijpen – te herstellen. Arcadië was bedorven en moest via horticultuur herwonnen worden. Tuingeschiedenis door de eeuwen heen. Voor geïnteresseerden in tuin & landschap, filosofie, kunst, tuingeschiedenis en -ontwerp.