Reis mee door onze flora. De viltige beharing van de rolronde stengel en de boven- en onderzijde van de bladeren maakt het gemakkelijk om Viltige basterdwederik (SL0457) uit de Teunisbloemfamilie te herkennen.
Reis mee door onze flora. Teunisbloemen kennen een opmerkelijke genetica en met name de Grote teunisbloem (SL0873) is het onderzoeksobject geweest van de Nederlandse geneticus Hugo de Vries, die het ontstaan van mutaties aan deze soort aan het eind van de negentiende eeuw heeft bestudeerd.
Reis mee door onze flora. Een Ooievaarsbek die vanwege zijn mooie kleur bloemen vaak in tuinen is aan te treffen is de Bloedooievaarsbek (SL5072) uit de Ooievaarsbekfamilie. Het is een meerjarige soort.
Reis mee door onze flora. Robertskruid (SL0576) uit de Ooievaarsbekfamilie bloeit van april tot november. De meestal roze bloemen hebben een doorsnee van 2 cm. De vijf kelkbladen zijn eirond tot langwerpig en lopen uit in een lange naald.
Reis mee door onze flora. Bermooievaarsbek SL0575 uit de Ooievaarsbekfamilie is in 1836 voor het eerst beschreven in Leiden. Deze meerjarige planten kunnen redelijk hoog worden, tot zo'n 55-60 cm.
Reis mee door onze flora. De zachte beharing over de hele plant maakt het gemakkelijk om de Zachte ooievaarsbek (SL0571) uit de Ooievaarsbekfamilie te herkennen. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Geranium- en Vioolachtigen.