Van bestuderen naar begrijpen


Stadsmuren

Rots

Toch heeft Nederland ook een rotsflora. En deze strekt zich verder uit dan alleen Zuid-Limburg. Voor planten maakt het immers niets uit of een rots bestaat uit een natuurlijk stuk steen of gebouw van een vergelijkbaar materiaal. De steden moeten dan ook gezien worden als de rotsige stukken van Nederland. Vooral tegen oude muren aan, weten planten zich goed te handhaven.

lees hier verder ...
Bijzonder

De kleinste

Het allerkleinste bloempje. Dat record wordt in Nederland toegeschreven aan het Mosbloempje (Crassula tillaea). Hoewel dit plantje geen mos is, het heeft immers bloemen, blaadjes en een vatenstelsel, is het niet raar dat de naam van het plantje verwijst naar mos.

lees hier verder ...
Bijzonder

Kuch

Met wapperende handen de sigarettenrook van de roker naast je wegwuiven en zo proberen we het 'meeroken' te voorkomen. Deze week publiceerde Duitse wetenschappers dat ook planten 'meeroken'.

lees hier verder ...
Lente

Primula's

De Sleutelbloem (Primula) is een publiekslieveling. In het vroege voorjaar stunten de tuincentra met de verkoop van Primula's in alle kleuren van de regenboog, van donkerpaars tot knalroze. Maar ook in het wild zijn Primula's, -'de eerst bloeienden'-, te vinden.

lees hier verder ...
Stadsmuren

Achter het muurtje

Een voorjaarsstorm, grijze luchten en lage temperaturen. Het begin van het voorjaar van 2017 lijkt wat achter te lopen op dat van vorig jaar. De schaarse momenten van zon en warmte zijn vaak net genoeg om de voorjaarsplanten te doen opbloeien.

lees hier verder ...

Categorieën

Gastbloggers

Jaar