Ecologisch en verrassend tuinieren in de stad. Steden zijn heet in de zomer, grauw in de winter en bieden weinig schuilplaatsen voor dieren. Leven in de stad vraagt daarom om zoveel mogelijk groene plekken.
Elke week, het hele jaar door, zijn er eetbare bloemen te oogsten om op je bord te serveren. De vrolijke en inspirerende beeldcolumns in ‘Elke week bloemen op je bord’ nodigen je uit om in je tuin, op je balkon en zelfs in je vensterbank met eetbare natuur aan de slag te gaan.
Met deze complete flora breng je alle Nederlandse wilde plantensoorten op naam. De gehanteerde determinatiemethode heeft zich reeds jarenlang bewezen en brengt de gebruiker op een praktische en snelle manier tot de juiste soort. De sleutels zijn compact en geven een goed overzicht van de gebruikte kenmerken.
Het begon als een uit de hand gelopen weddenschap: “Wedden dat je niet alle dorpen van Brabant langs gaat fietsen?”. Uiteindelijk fietste Bram Witvliet in twaalf jaar langs alle plaatsen van Nederland. Eerst voornamelijk op eenvoudige (stads)fietsen, later ook als amateurwielrenner.
Bomen planten is belangrijk en vooral leuk om te doen. Ze leven lang, vragen weinig onderhoud en hun schoonheid neemt met de jaren toe. Maar waarom staan ze dan niet in elke tuin? Met (meer) bomen in de tuin kun je een prettige en gezonde plek creëren. Met het boek ‘Minibos in je tuin’ willen we daaraan bijdragen.
Het boek mag als een waardige opvolger worden beschouwd van het in 1954 verschenen deel van de Flora Neerlandica, waarin uitgebreid aandacht werd besteed aan het geslacht Carex, inclusief hybriden. Ondertussen zijn er nieuwe inheemse en ingevoerde soorten gevonden, evenals een flink aantal nieuwe Carex-hybriden. Ook is een aantal soorten van wetenschappelijke naam veranderd.