• Inspiratie

  Inspiratie

  "Omdat het zulke interessante filmpjes zijn. Dat is een hele prettige manier om planten te leren kennen. Anne" mei 2020

 • Planten dichterbij

  Planten dichterbij

  "Weten wat je ziet, maakt je bewust van de schoonheid van de wereld en voegt daarom wat toe aan het leven. Gerdi en Hans" juli 2020


 • /cms-data/image/home-slideheader_03-img.jpg

  Aan de slag met planten

  "Ik geniet van de uitleg op de filmpjes. Liza" juli 2020

 • /cms-data/image/home-slideheader_04-img.jpg

  Verdieping

  "Flora van Nederland is een supergoed hulpmiddel bij het determineren van planten! Jennifer" mei 2020

 • /cms-data/image/home-slideheader_05-img.jpg

  Leerzaam en leuk

  "Ik ben gek op de informatieve filmpjes waarin de planten worden getoond en van commentaar voorzien. Hans" mei 2020

Aan de slag met planten


Kenmerken van planten

Goed kijken en speuren is vaak het allereerste wat iemand met liefde voor de natuur doet. Het onderdeel 'Kijken naar de kenmerken van plantensoorten' is een hulpmiddel om meer gericht te leren kijken. Immers de omschrijvingen van de kenmerken van plantensoorten zijn soms niet zo gemakkelijk meteen te begrijpen.

Kijken naar kenmerken

lees hier verder ...

Bloeimaand mei

De maand Mei kent als synoniem de naam Bloeimaand. En dat is ook heel terecht. Want met een langjarige gemiddelde temperatiuur van 17,3 C zie je in deze maand zeer veel planten in onze natuur in bloei komen. In alles komt de natuur weer tot volle wasdom en het zijn niet alleen de vogels die in deze maand zorgen voor nakomelingen, maar de plantenwereld doet dat even zo goed.

lees hier verder ...

Haal meer uit Flora van Nederland

“Een kleine handleiding door de website”
Veel bezoekers van de website Flora van Nederland komen op de website binnen door gericht te zoeken naar een plantensoort door de naam van die soort in een zoekprogramma in te tikken. Bijvoorbeeld: je tikt "Paardenbloem" in en vindt dan via google of een andere zoekmachine, Chrome, Bing, enz. de directe verwijzing naar de Paardenbloem op Flora van Nederland.

lees hier verder ...

Familiereis door de Nederlandse Flora


Planten als bron van inspiratie


Natuurfotografen in de dop opgelet!

De lente lijkt nu eindelijk aan te breken en de natuur komt langzaam weer tot bloei. Om dit te vieren organiseert het NIBI samen met Pollennieuws & Flora van Nederland een fotowedstrijd speciaal voor kinderen! Het thema ‘insecten op bloemen’ past helemaal bij deze tijd, dus pak je fototoestel, stap naar buiten en trek die mooie plaatjes!

lees hier verder ...

Maai mei niet 2021

Laat een stukje van je gazon wat langer worden, als vrijhaven voor bijen en vlinders.
In Groot-Brittannië leerde No Mow May dat je zo al 10 keer meer bijen kunt aantrekken. Een verbluffend resultaat. Een extra goede reden: langer gras is ook beter bestand tegen droogte en hitte.

lees hier verder ...

Guerrilla gardening

Er moet heel wat gebeuren in veel steden op het terrein van vergroening van straten, tuinen, overhoekjes en braakliggende terreinen. Juist om het stadsklimaat in positieve zin te beïnvloeden namelijk door opwarming te verminderen, regenwater beter vast te houden en biodiversiteit te bevorderen.

lees hier verder ...

Lentekriebels


 • Daslook is een vrij zeldzame soort in België en Nederland, maar als de soort voorkomt kan ze grote oppervlakken bedekken. Ze heeft een sterke uiengeur.

Plantenkenmerken


Op je gemak kenmerken van planten leren herkennen met 'Kijken naar de kenmerken van plantensoorten'.

Bezoekers vertellen


"Tijdens mijn studie heeft Flora van Nederland mij geholpen om menig tentamen te halen en ook nu gebruik ik de site nog regelmatig."  Paul april 2021  Bekijk de nieuwste recensies

Partners en sponsors