Van bestuderen naar begrijpen


Duinen

Kruid van Parnas

Het vee op de berg Parnassus, in het oude Griekenland, stond bekend als het beste vee van het land. Het had dan ook alleen het allerbeste te grazen. Waaronder de Parnassia (Parnassia palustris). De prachtige bloem werd het symbool van overvloed en werd nog eeuwenlang bezongen in liederen en gedichten en sierde menig wapenschild.

lees hier verder ...
Duinen

Renteplant

Planten zijn worden alom gewaardeerd. In de naamgeving zien we tal van positieve referenties naar het uiterlijk of het gebruik van de plant. Denk maar aan woorden als 'fraai', of 'schoon'.

lees hier verder ...
Duinen

Aanpassen geblazen

Zo gauw je van het strand langs de zee in de duinen komt, zie je al dat daar planten groeien en zich handhaven. Er zijn twee problemen waaraan die planten het hoofd moeten bieden. De harde en daardoor uitdrogende wind en het vinden en vasthouden van zoet water.

lees hier verder ...
Duinen

Bloeiende woestijntjes

De Atacama staat in bloei. Deze woestijn in het noorden van Chili is voornamelijk paars gekleurd door de bloemen van zo'n tweehonderd soorten waarvan je een aantal weken geleden niet zou denken dat ze aanwezig waren in het gortdroge kale landschap.

lees hier verder ...

Categorieën

Gastbloggers

Jaar