Onze redactie heeft plantensoorten van de Lage Landen in 18 goed herkenbare hoofdgroepen ingedeeld. De groep van de Roosachtigen omvat een grote familie, de Rozenfamilie of Rosaceae, en een aantal kleinere families. Zowel binnen de Rozenfamilie als de kleine families komen kruiden, struiken en bomen voor.
Onze redactie heeft plantensoorten van de Lage Landen in 18 goed herkenbare hoofdgroepen ingedeeld. Varens en Wolfsklauwen zijn afstammelingen van primitieve sporenplanten die al een voorgeschiedenis hebben vanuit het Carboon, meer dan 300 miljoen jaar geleden (varens) of zelfs het Devoon, meer dan 400 miljoen jaar geleden.
Onze redactie heeft plantensoorten van de Lage Landen in 18 goed herkenbare hoofdgroepen ingedeeld. Naast de grote Kruisbloemenfamilie horen in deze hoofdgroep twee heel kleine families, de Moerasbloemfamilie, vertegenwoordigd met een soort, en de Resedafamilie met slechts twee soorten.
Onze redactie heeft plantensoorten van de Lage Landen in 18 goed herkenbare hoofdgroepen ingedeeld. In de hoofdgroep van de Geranium- en Vioolachtigen vinden we naast families met kruidachtige soorten zoals de Ooievaarsbek-, de Viooltjes- en Hertshooifamilies, ook struiken en bomen die in de Wijnstok-, Kardinaalsmuts- en Wilgenfamilie te vinden zijn.
Onze redactie heeft plantensoorten van de Lage Landen in 18 goed herkenbare hoofdgroepen ingedeeld. De Vlinderbloemachtigen omvat twee families de grote Vlinderbloemenfamilie en de kleine Vleugeltjesbloemfamilie. De bloemen van beide families zijn tweezijdig symmetrisch en hebben een steeds weer terugkerende zeer kenmerkende bouw.
De Lipbloemenfamilie of Lamiaceae is een grote familie van vaak aromatische kruiden en kleinere struiken. De stengels zijn bijna altijd vierkantig, vaak sterk behaard en de bladeren staan tegenover elkaar en zelfs kruisgewijs aan de staande en soms liggende stengels.