Plant- aardige berichten


Naaldbomen

Oud

Zwitserse wetenschappers hebben onlangs in de Zwitserse bodem stuifmeel gevonden. Heel erg oud stuifmeel. Het stuifmeel is gefossiliseerd en is terug te leiden naar het Trias, 240 miljoen jaar geleden.

lees hier verder ...
Naaldbomen

Versierselen

Hoewel de Kerst al enige tijd achter ons ligt, zijn veel kerstversierselen nog niet verdwenen. De kerstboom (grote kans dat het een Fijnspar (Picea abies) is) is waarschijnlijk pas net de deur uit, maar de kerstkransen en kerststerren zijn nog overal te zien.

lees hier verder ...
Winter Naaldbomen

Geel begin

Toen tijdens de derde Kerstdag de sneeuw viel bedekte zij opmerkelijk genoeg niet alleen de donker groene takken van naaldbomen en de Hulst (Ilex aquifolium). Ook de sporadisch bloeiende rozen, die nog in de relatief warme tuinen stonden te bloeien werden verrast door het witte kleed.

lees hier verder ...
Naaldbomen Grassen Bomen

Bodembedekker: naaldbos

Elk type bodem heeft een eigen plantengroei. Soms staat de grond vol met grassen, op andere bodems staan veel struiken. De ene bodem is kaal zand en de andere is helemaal bedekt. Of planten op een bodem kunnen groeien heeft niet alleen met het type bodem te maken maar ook de interacties met andere plantensoorten spelen een belangrijke rol. Daarnaast hebben ook dieren en mensen een grote invloed op de begroeiing  

lees hier verder ...
Naaldbomen Bomen

Jeneverbes

Van de grote Cipressenfamilie kennen we maar één soort die inheems is in Nederland, dat is Jeneverbes (Juniperus communis). De vorm van sommige Jeneverbes-struiken doet wel aan de zuilvorm denken van de naamgever van de familie, de Cipressen van het Italiaans-Toscaanse landschap (Cupressus sempervirens).

lees hier verder ...

Categorieën

Gastbloggers

Jaar