Plant- aardige berichten


Lipbloemachtigen

Puin

Nederland telt verschillende soorten van het geslacht Weegbree (Plantago). Voor elke omgeving is er een specifieke weegbree te vinden. In de bermen is er de zeer algemeen voorkomende Smalle weegbree (Plantago lanceolata) terwijl op de platgetrapte paden de Grote weegbree (Plantago major) voorkomt.

lees hier verder ...
Lipbloemachtigen

Munt

Langs de oevers van beken, rivieren en stilstaande wateren is vaak Munt (Mentha) te vinden. De paarse of witte lipbloemen van dit geslacht zijn echter niet het meest opvallende aan de plant. De frisse geur van de vluchtige stoffen in de bladeren zijn kenmerkend voor het geslacht. Munt wordt veel in de keuken gebruikt en daar is men altijd op zoek naar meer variatie.

lees hier verder ...
Lipbloemachtigen

Ver van zee

Planten vind je soms op plaatsen waar je ze helemaal niet verwacht. Echter als de omstandigheden goed zijn en de plant kan er komen, via bijvoorbeeld zaden, dan kunnen planten het ver brengen. Dat niet-vaatplanten zoals mossen dit kunnen, bleek afgelopen weekend met de vondst van de Kuifhaarmuts, een mos dat normaal alleen in Mediterrane gebieden voorkomt , op een Hilversumse boom.

lees hier verder ...
Lipbloemachtigen

Laatbloeiers

Nu november al flink opschiet zullen maar weinig mensen naar buiten trekken om te genieten van kleurrijke bloemenpracht. Terwijl de dagen korter worden, zou je eerder de kleuren verwachten van de bladeren aan de bomen (en volgende week wellicht op de gezichten van Pieten).

lees hier verder ...

Categorieën

Gastbloggers

Jaar