Reis mee door onze flora. Een Ooievaarsbek die vanwege zijn mooie kleur bloemen vaak in tuinen is aan te treffen is de Bloedooievaarsbek (SL5072) uit de Ooievaarsbekfamilie. Het is een meerjarige soort.
Reis mee door onze flora. Bermooievaarsbek SL0575 uit de Ooievaarsbekfamilie is in 1836 voor het eerst beschreven in Leiden. Deze meerjarige planten kunnen redelijk hoog worden, tot zo'n 55-60 cm.
Reis mee door onze flora. De zachte beharing over de hele plant maakt het gemakkelijk om de Zachte ooievaarsbek (SL0571) uit de Ooievaarsbekfamilie te herkennen. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Geranium- en Vioolachtigen.
Reis mee door onze flora. De kelkbladen van Donkersporig bosviooltje (SL1386) uit de Viooltjesfamilie zijn spits en hebben een naar achteren wijzend klein aanhangsel van hoogstens één mm.
Reis mee door onze flora. Hondsviooltje (SL1380) uit de Viooltjesfamilie komt vaak snel terug op de hellinggraslanden als beweiding met schapen ervoor zorgt dat de hogere grassen worden opgevreten. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Geranium- en Vioolachtigen.
Reis mee door onze flora. De smalle, hoge bomen met takken die vanaf de zwarte stam sterk omhoog gaan zijn meestal de cultuur variant Italica van de Zwarte populier. Deze zogenaamde Italiaanse populieren (SL5186) zijn altijd mannelijke bomen. Vandaar dat dit bomen zijn die uit de kwekerij komen.