Reis mee door onze flora. Een klein blijvende plant, die voor de winter kiemt en tijdens de winter als rozetplant te herkennen is, is (Winterpostelein (SL0338) uit de Bronkruidfamilie. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.
Reis mee door onze flora. Aan de vorm van de kroonbladen is de bloem van Ruige anjer (SL0402), als anjerbloem te herkennen. Immers de rand van de kroonbladen zijn ingesneden. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.
Reis mee door onze flora. Zeepkruid (SL1139) is een opvallende soort uit de Anjerfamilie. Hij valt op door de in de volle zomer rijk bloeiende tros met witte tot soms licht roze bloemen. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.
Reis mee door onze flora. Het zeldzame Gipskruid (SL0594) uit de Anjerfamilie, Gypsophila muralis, is een klein blijvende plant met sterk vertakte stengels. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.
Reis mee door onze flora. Blaassilene (SL1206) uit de Anjerfamilie valt op door de dikke buikvormige kelk rondom het vruchtbeginsel en de doosvrucht. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.
Reis mee door onze flora. Aan de vorming van kussentjes en zijn fijne tegenoverstaande blaadjes herken je op straat tussen de stoeptegels Liggende vetmuur (SL1112) uit de Anjerfamilie. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.