Ontdek de natuurlijke kant van Maastricht Het boek ‘Natuurlijk Maastricht’ beschrijft 21 natuurgebieden en parken in de gemeente Maastricht. Diverse aspecten van de natuur in de gemeente Maastricht komen aan bod. Van de Sint-Pietersberg met de ENCI-groeve en de grind- gaten bij de Pietersplas in het zuiden tot het Rivierpark Maasvallei en de landgoederenzone in het noorden. In de stad wordt er onder andere aandacht besteed aan stadsmuren, het Frontenpark, het Stadspark en parken in de woonwijken.

Het boek biedt achtergrondinformatie over flora, fauna, historie, geologie en landschap en kan dienen als voorbereiding op een bezoek aan een bepaald gebied. Bij elk hoofdstuk is een wandeling opgenomen die langs de mooiste plekjes voert.

Iedere wandeling staat bij het hoofdstuk op een kaart. Als extra service kunt u een routebeschrijving van de wandeling (mèt de kaart) op uw smartphone zetten of downloaden en uitprinten. Zo blijft het boek thuis schoon en droog terwijl u van de wandeling geniet.

Compacte stad in een weids landschap. Redactie: Gerard Majoor, Olaf Op den Kamp, Tineke de Jong, Maurice Martens & Roy Erkens. 584 pagina’s, 1400 kleurenfoto’s, 19 wandelkaarten. Formaat: 16,5 x 24,5 cm. Gebonden in een harde kaft. ISBN 978-90-74508-34-6. Prijs € 19,50. Uitgever: Stichting Natuurpublicaties Limburg. Te koop via onze partner Natuurhistorisch Genootschap-Publicaties  of tel. 0475-386470.

Bekijk meer over Natuurlijk Maastricht via onze partner Natuurhistorisch Genootschap Limburg

Eerste plaatsing op 11 december 2020 en aangepast op 8 februari 2024