Een prachtig verzamelalbum in de stijl van de vroegere Verkade albums: ‘Stoepplantjesalbum’ met 52 zelfklevende afbeeldingen van de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland. Wie een plantje ziet, plakt het bijbehorende plaatje in, en maakt zo z’n eigen papieren herbarium. Een leuk cadeauboek voor liefhebbers van tuinieren, planten en botanie.

Hoe vaak lopen we niet achteloos langs stoepplantjes, we zien ze niet eens. Maar ze zijn ook bewoners van de stad of het dorp waar we wonen. Ze zijn al heel lang onder ons en hoewel ze een onopvallend bestaan leiden - het zijn taaie rakkers. En ze zijn belangrijk! Wilde planten die vanzelf in de stad groeien, zorgen voor de afkoeling in de stad en dragen bij aan de biodiversiteit.

Stoepplantjesalbum geeft 52 stoepplantjes een podium, verdeeld over de 4 seizoenen. Elke soort wordt beschreven en illustratoren van de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland maakten van elk een prachtige illustratie. Deze illustraties zitten los bij het boek, om zelf in te plakken wanneer je de plant gezien hebt.

Verkrijgbaar in de boekhandel en bij onze partner KNNV Uitgeverij.

Eerste plaatsing Koningsdag 2022.