Er wordt door het ontwikkelteam al enkele maanden hard gewerkt onder de motorkap van Waarneming.nl. Een technisch gezien pittige klus met een flinke impact: alle waarnemingen uit Nederland en België komen naar Observation.org!

Dit maakt Observation.org compleet wereldwijd en het opent deuren waarmee we hopen een boel mensen blij te maken. Waarnemingen, foto’s, soortenlijsten, downloads, statistieken; van alle drie de sites staat het straks bij elkaar. Bewoners van grensgebieden zullen hier hopelijk bij staan te juichen, maar het is voor iedereen een positieve ontwikkeling.

Waarneming.nl en Waarnemingen.be zullen blijven bestaan zoals ze nu zijn. En het is dankzij deze ontwikkeling ook mogelijk om landensites te maken voor onze internationale partners. In Duitsland, Oostenrijk en Spanje is Observation.org in opmars en een goede eigen site is voor onze partners in Europa enorm belangrijk.

Gezien de grote hoeveelheid werk gaat het toevoegen van de Nederlandse en Belgische waarnemingen in stapjes. Er zal een overbruggingsperiode zijn waarin op sommige pagina’s al wel alle waarnemingen worden geteld en op andere nog niet. Op de homepage van Observation.org zullen we de status hiervan bijhouden. En wanneer de hele verhuizing klaar is, delen we dat nieuws uiteraard in een feestelijk bericht. 

Meer over observation.org

Bron: Nieuwsbrief 95, Waarneming-nl  en  waarneming-org 06-04-2023