Reis mee door onze flora. Moederkruid uit de Composietenfamilie. Moederkruid is al in de Oudheid bekend als medicinale plant. Ze werd toen al gekweekt, omdat ze gebruikt werd om weeën op te wekken.
Reis mee door onze flora. Op natte tot vochtige, voedselrijke plaatsen en soms zelfs in voedselrijk water kun je Waterpeper (SL0972) uit de Duizendknoopfamilie vinden. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.
Reis mee door onze flora. Stekelbrem (SL0558) uit de Vlinderbloemenfamilie heeft soms nog een tweede bloeiperiode in de herfst, maar dat wil niet zeggen dat dan alle planten opnieuw bloeien. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Vlinderbloemachtigen.
Reis mee door onze flora. Een opvallende, meerjarige en meestal onbehaarde zomerbloeier, die zijn naam eer aandoet is Bont kroonkruid (SL0357) uit de Vlinderbloemenfamilie. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Vlinderbloemachtigen.
Reis mee door onze flora. De Bleke klaproos uit de Papaverfamilie heeft een bleekrode tot oranjerode kleur en vrijwel geen zwarte vlekken onderin de kroon. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Ranonkelachtigen.
Reis mee door onze flora. Een van de gemakkelijk te herkennen grassen is Kweek (SL0446). Het is een zomerbloeier met een opvallende blauwgrijze kleur en een heel stijve aar. De bloeiwijze is tamelijk gedrongen en de pluim is behoorlijk dicht. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Grasachtigen.
Reis mee door onze flora. Zachte berk (SL0139) hoort tot de Berkenfamilie, of Betulaceae. De berkenfamilie is gekenmerkt doordat de mannelijke bloeiwijzen katjes vormen.
Reis mee door onze flora. De meest forse Zuring die we in onze contreien kennen is Waterzuring (SL1099) uit de Duizendknoopfamilie. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.
Een reis door onze plantenfamilies. Nog gedurende de winter en soms zelfs al in december kun je niet alleen in veel tuinen, maar ook in parken en bossen het Gewoon sneeuwklokje uit de Narcisfamilie vinden. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Aspergeachtigen.
Reis mee door onze flora. Aan de in een kluwen bijeenstaande bloemen boven aan de stengel is de Kluwenhoornbloem uit de Anjerfamilie, tijdens de bloei goed te herkennen. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.
Reis mee door onze flora. Middelste teunisbloem uit de Teunisbloemfamilie hoort tot het geslacht Teunisbloem dat van oorsprong afkomstig is uit Amerika.