Reis mee door onze flora. Bleeksporig bosviooltje (SL1387) uit de Viooltjesfamilie is gemakkelijk te onderscheiden van andere blauwe viooltjes doordat de spoor van het onderste kroonblad bleekgeel tot wit gekeurd is. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Geranium- en Vioolachtigen.

Ga verder naar het plantenpaspoort met determinatievideo van Bleeksporig bosviooltje uit de Viooltjesfamilie.

Bleeksporig bosviooltje komt onder andere voor in de associatie van Eiken-Haagbeukenbos. Ga verder naar de associatie of plantengemeenschap van Eiken-Haagbeukenbos.

Met Flora van Nederland door de Nederlandse flora heen. De Nederlandse flora, dat zijn alle wilde en van nature voorkomende plantensoorten, die in ons land te vinden zijn, omvat zo’n 2000 soorten. Deze soorten zijn op wetenschappelijke gronden ingedeeld in 146 families. Flora van Nederland biedt iedereen de mogelijkheid om kennis te maken met de belangrijkste families uit deze reeks aan de hand van plantensoorten die tot die families behoren. Om dit gemakkelijk te maken plaatst de redactie van Flora van Nederland iedere dag een andere plantensoort uit de reeks van soorten die in de website Flora van Nederland te vinden zijn. We kiezen er daarbij voor om de volgorde aan te houden die ook in de wetenschappelijke Flora van Heukels wordt gevolgd. We beginnen daarbij met plantensoorten uit de groep der Wolfsklauwen en Varens en eindigen met plantensoorten uit de groep der Schermbloemachtigen. Iedere dag vind je aldus een andere plantensoort op de homepage van Flora van Nederland en door iedere dag de video van deze plantensoort te bekijken krijg je een prima inzicht in de totale flora en leer je spelenderwijze onze planten kennen.

Een reis door de wilde planten van Nederland. Iedere dag andere determinatievideo’s.

Aangepast op 31 maart 2023