Botanische basiskennis voor beginners 

Om met een flora overweg te kunnen, vooral als beginner, heb je enige botanische kennis nodig. Deze toegankelijke gids helpt je bij het determineren van planten aan de hand van hun uiterlijke kenmerken. Het overzicht van botanische termen, de duidelijke illustraties en beschrijvingen brengt de nodige basiskennis binnen handbereik. Zo maak je visueel kennis met de belangrijkste kenmerken van vaatplanten, (korst-) mossen en paddenstoelen. Er gaat een plantenwereld voor je open.

Dit ‘Geïllustreerd botanisch woordenboek’ is ideaal voor beginners. Je leert de belangrijkste botanische termen en begrippen kennen. Aan de hand van de heldere illustraties leer je de kenmerken te benoemen. Foto’s van bomen en planten helpen om de kenmerken ook in het veld te herkennen.

Dit boek laat je anders naar planten kijken. Als je weet waar je op moet letten, valt je meer op. Er gaat een plantenwereld voor je open.

  • Botanisch woordenboek voor beginnende floristen
  • Een visuele kennismaking met de belangrijkste kenmerken van planten, (korst-) mossen en paddenstoelen
  • Met illustraties van botanische termen en foto’s van planten

Corinne Décarpentrie is natuurliefhebber en grafisch ontwerper. Haar kennis van wilde planten en plantkunde combineerde ze met haar grafische achtergrond in dit boek, een boek dat ze graag had willen hebben toen ze zich in planten ging verdiepen.

Verkrijgbaar in de boekhandel en via onze partner KNNV uitgeverij

Eerste plaatsing op 4 februari 2022 en bijgewerkt op 14 juli 2022