Bloeiers in januari


Breng planten dichterbij en doneer nu


  • In 2017 hebben 306.000 bezoekers Flora van Nederland bezocht. Dagelijks wordt deze Flora gemiddeld 66 uur geraadpleegd. Flora van Nederland is afgelopen jaar met een 4,4 op een schaal van 5 beoordeeld. Voorwaar niet slecht. Flora van Nederland roept de gebruikers op om ons door middel van een financiële bijdrage te helpen om ook in 2018 beschikbaar te blijven en nieuwe plantenpaspoorten met video's uit te werken. Namens het Florateam, Maurice Martens.  Doneer nu.

Ontdek Flora van Nederland


Vinden, determineren en kennen


Laat je verrassen door de vele bloeiers en doorbloeiers in de winter. Het herkennen van wilde Flora om ons heen is vaak niet gemakkelijk, soms zelfs niet voor een ervaren plantenkenner. Florakompas wijst de weg naar meer dan 500 paspoorten van plantensoorten met unieke determinatievideo’s en foto's.

Planten determineren met Florakompas

Onze partners


Onderstaande partners onderschrijven de doelstellingen van Flora van Nederland en ondersteunen financieel onze webactiviteiten. Het team van Flora van Nederland is oprecht trots op de vele tevreden gebruikers. Door donaties van particulieren en bijdragen van organisaties blijft deze flora gratis beschikbaar. Ook u kunt meehelpen om deze site beschikbaar te houden voor alle gebruikers in Nederland


Hogeschool Van Hall Larenstein

Van Hall Larenstein leidt professionals op die bijdragen aan een duurzame en betere wereld.


Koninklijke Nederlandse Botanische Vereniging

De Koninklijke Nederlandse Botanische Vereniging bevordert kennis over planten.

Lees hier meer ...


Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen

De Vereniging van Botanische tuinen in Nederland laat de wereld van planten zien.


Landelijke vereniging KNNV

De KNNV Uitgeverij is een gerenommeerde uitgever op het gebied van flora, fauna en duurzaamheid.

Lees hier meer ...