Favorieten deze week


Klimop

Klimop wordt veel aangeplant als bodembedekker in tuinen en er kunnen diverse variëteiten met bonte bladeren gevonden worden.

Leer meer over Klimop

Uitgelicht


  • December is de maand van terugkijken en vooruitblikken en van cadeautjes. Dit jaar zijn we door meer dan 300.000 geïnteresseerden gevonden en intensief beleefd. Een Flora die met determinatievideo’s het begrip vergroot, de blik verruimt en je planten in je omgeving leert herkennen. Zo kun je Flora van Nederland symbolisch cadeau geven aan familie, buren of vrienden. Met bijvoorbeeld 15 Euro hebben 75 mensen een jaar lang elke dag gratis digitaal toegang tot alle plantenpaspoorten van Flora van Nederland. Geef Flora van Nederland cadeau.

Ontdek Flora


Determineren


Het herkennen van wilde Flora om ons heen is vaak niet gemakkelijk, soms zelfs niet voor een ervaren plantenkenner. Florakompas wijst de weg naar meer dan 500 paspoorten van plantensoorten met unieke determinatievideo’s en foto's.

Planten determineren met Florakompas

Onze partners


Onderstaande partners onderschrijven de doelstellingen van Flora van Nederland en ondersteunen financieel onze webactiviteiten. Het team van Flora van Nederland is oprecht trots op de vele tevreden gebruikers. Door donaties van particulieren en bijdragen van organisaties blijft deze flora gratis beschikbaar. Ook u kunt meehelpen om deze site beschikbaar te houden voor alle gebruikers in Nederland


Hogeschool Van Hall Larenstein

Van Hall Larenstein leidt professionals op die bijdragen aan een duurzame en betere wereld.


Koninklijke Nederlandse Botanische Vereniging

De Koninklijke Nederlandse Botanische Vereniging bevordert kennis over planten.

Lees hier meer ...


Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen

De Vereniging van Botanische tuinen in Nederland laat de wereld van planten zien.


Landelijke vereniging KNNV

De KNNV Uitgeverij is een gerenommeerde uitgever op het gebied van flora, fauna en duurzaamheid.

Lees hier meer ...