Stacks Image 3104075
Steun Flora van Nederland
Je kijkt nu al een tijdje op onze site en het lijkt je te bevallen. We nodigen je uit om ons te helpen deze site verder uit te breiden met nieuwe video’s in de vorm van plantenpaspoorten en paspoorten van plantengemeenschappen. Om ons daarbij te steunen klik hier.

Aan de wandel met Pinksteren


Planten dichterbij


  • Video van de dag: Margrieten

    Een plantensoort die tot de verbeelding spreekt van kinderen en volwassenen is de Gewone margriet uit de Composietenfamilie. Het is een overblijvende soort die een lange bloeitijd kent. Ondergronds heeft de plant een overwinterende wortelstok waaraan taaie wortels ontspringen. Aan de bovenzijde van de wortelstok ontspringt een bloeistengel, soms ook wel een of meer wortelrozetten.

Ontdek Flora van Nederland


Vinden, determineren en kennen


Laat je deze Pinksterdagen verrassen door de vele bloeiers. Het herkennen van wilde Flora om ons heen is vaak niet gemakkelijk, soms zelfs niet voor een ervaren plantenkenner. Florakompas wijst de weg naar meer dan 515 paspoorten van plantensoorten met unieke determinatievideo’s en foto's.

Planten determineren met Florakompas

Onze partners


Onderstaande partners onderschrijven de doelstellingen van Flora van Nederland en ondersteunen financieel onze webactiviteiten. Het team van Flora van Nederland is oprecht trots op de vele tevreden gebruikers. Door donaties van particulieren en bijdragen van organisaties blijft deze flora gratis beschikbaar. Ook u kunt meehelpen om deze site beschikbaar te houden voor alle gebruikers in Nederland


Hogeschool Van Hall Larenstein

Van Hall Larenstein leidt professionals op die bijdragen aan een duurzame en betere wereld.


Koninklijke Nederlandse Botanische Vereniging

De Koninklijke Nederlandse Botanische Vereniging bevordert kennis over planten.

Lees hier meer ...


Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen

De Vereniging van Botanische tuinen in Nederland laat de wereld van planten zien.


Landelijke vereniging KNNV

De KNNV Uitgeverij is een gerenommeerde uitgever op het gebied van flora, fauna en duurzaamheid.

Lees hier meer ...