Reis mee door onze flora. Onder de Boterbloemen vinden we Grote boterbloem (SL1051) uit de Ranonkelfamilie met relatief erg grote bloemen van meer dan 2 cm tot zelfs soms 5 cm in doorsnee. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Ranonkelachtigen.
Reis mee door onze flora. Bleekgele droogbloem (SL0587) uit de Composietenfamilie. Door zijn viltige uiterlijk is de Bleekgele droogbloem te herkennen. De kroon van de bloemen is geelrood tot oranje.
Reis mee door onze flora. Okkernoot (SL2303) uit de Okkernootfamilie in de volksmond de Walnoot genoemd naar zijn vruchten, is gemakkelijk te herkennen aan de oneven geveerde bladeren, die verspreid aan de takken en twijgen staan.
Reis mee door onze flora. Ratelpopulier uit de Wilgenfamilie is een boom of hoge struik die in grote delen van Nederland is te vinden. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Geranium- en Vioolachtigen.
Reis mee door onze flora. Wouw SL1063 uit de Resedafamilie is lange tijd gebruikt als leverancier van gele verfstof, die gebruikt werd om stoffen als linnen te kleuren. Daartoe werd de Wouw gekweekt. Mogelijk hangt met deze traditie de plaatsnaam Wouwse Plantage samen.
Reis mee door onze flora. Korenbloem uit de Composietenfamilie. Een sterk in het oog springende blauw bloeiende plant van onze roggeakkers is Korenbloem. Eigenlijk moeten we zeggen: was Korenbloem.
Reis mee door onze flora. Waterteunisbloem uit de Teunisbloemfamilie is afkomstig uit Amerika en in Europa terecht gekomen via liefhebbers van mooie waterplanten in vijvers. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Geranium- en Vioolachtigen.
Reis mee door onze flora. Welriekende ganzenvoet (SL2477) uit de Amarantenfamilie kunnen we op rivierstranden langs de grote rivieren tegenkomen, maar is daar nog steeds vrij zeldzaam. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.
Reis mee door onze flora. Een opvallende zomerbloeier, die algemeen te vinden is in zomen, randen van bossen en bouwland, op kapvlakten en dergelijke is Gewone hennepnetel uit de Lipbloemenfamilie.
Reis mee door onze flora. Slangenkruid uit de Ruwbladigenfamilie. Het areaal van Slangenkruid bestrijkt bijna heel Europa en aansluitend Centraal Aziƫ.
Reis mee door onze flora. Kaal breukkruid (SL0609) is een plant uit de Anjerfamilie. Het is een lage, liggende, geelgroene plant die, met breed uitgespreide stengels, wat stervormig op de bodem ligt. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.