Reis mee door onze flora. Een één- of tweejarig gras dat aan getroffen kan worden in niet-bemeste Roggeakkers is Grote windhalm (SL0073) uit de Grassenfamilie. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Grasachtigen.
Reis mee door onze flora. In graanakkers, maar ook in de duinen en open bermen kun je Ringelwikke (SL1370) uit de Vlinderbloemenfamilie aantreffen die zich als klimplant omhoog werkt in de andere vegetatie.
Reis mee door onze flora. Kleine leeuwentand uit de Composietenfamilie. Kleine leeuwentand is een soort die als indicator te beschouwen is voor het tegelijkertijd voorkomen van bijzondere plantensoorten.
Een reis door onze plantenfamilies. Veelwortelig kroos (SL1241) uit de Aronskelkfamilie. Deze drijvende plantensoort en zijn familie zijn ingedeeld bij de hoofdgroep Water- en Moerasplanten.
Reis mee door onze flora. Onder de graansoorten valt Rogge op door zijn stijve aar en middellange kafnaalden. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Grasachtigen.
De Gevlekte scheerling tref je aan langs dijken en in ruigten, maar heel opvallend is zijn verspreiding in bermen langs wegen met de bolronde witte bloeiwijzen.
Reis mee door onze flora. Tamme kastanje uit de Napjesdragersfamilie is een boom van 15 tot wel 30 meter met een brede kroon. Het is een boomsoort die een ouderdom van 400 jaar kan bereiken.
Reis mee door onze flora. De viltige beharing van de rolronde stengel en de boven- en onderzijde van de bladeren maakt het gemakkelijk om Viltige basterdwederik uit de Teunisbloemfamilie te herkennen.