Reis mee door onze flora. Een tamelijk zeldzaam voorkomende struik of kleine boom uit de Rozenfamilie is Mispel. De vruchten zijn pas eetbaar als ze "beurs" geworden zijn.
Reis mee door onze flora. Over veel struwelen met Sleedoorn en in verschillende typen voedselrijke Essenbossen tref je de enige kruidachtige slingerplant aan die we in Nederland kennen Hop uit de Hennepfamilie.
Een reis door onze plantenfamilies. Grove den (SL0943) de Dennenfamilie is een naaldboom die van nature in het noordwestelijk deel van Europa voorkomt sedert de laatste ijstijd. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Naaldbomen.
Een reis door onze plantenfamilies. Smalle waterpest (SL0442) uit de Waterkaardefamilie is gemakkelijk te herkennen aan de kransen van bladeren aan de stengels. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Water- en Moerasplanten.
Reis mee door onze flora. Muskuskruid (SL0010) uit de Muskuskruidfamilie. Muskuskruid vind je vooral in loofbossen op vochtige tamelijk voedselrijke bodems en verder ook beschaduwde oevers van beekjes en in beschaduwde bermen.
Reis mee door onze flora. Gewoon struisgras (SL0019) uit de Grassenfamilie is tijdens de bloei die in de zomer optreedt te herkennen aan de open pluim met veel éénbloemige aartjes. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Grasachtigen.
Reis mee door onze plantenfamilies. Daslook is een wettelijk beschermde plant uit de Narcisfamilie. Het is een vrij zeldzame soort in België en Nederland, maar als de soort voorkomt kan ze grote oppervlakken bedekken. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Aspergeachtigen.
Reis mee door onze flora. Het kleine sierlijke plantje Vroegeling uit de Kruisbloemenfamilie, kun je op rechtstreeks door de zon verwarmde plekken al in januari bloeiend aantreffen.
Reis mee door onze flora. Echte koekoeksbloem, hoort tot de Anjerfamilie en valt op door zijn vrolijke uiterlijk als gevolg van de roze kleur en de in vier delen opgesplitste kroonbladen. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.