Reis mee door onze flora. Aan de vorming van kussentjes en zijn fijne tegenoverstaande blaadjes herken je op straat tussen de stoeptegels Liggende vetmuur (SL1112) uit de Anjerfamilie. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.
Reis mee door onze flora Perzikkruid (SL0977) uit de Duizendknoopfamilie is een eenjarige pioniersoort die zeer algemeen voorkomt op vochtige plekken waar behoorlijk veel stikstof en fosfaat in de bodem zit. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.
Reis mee door onze flora. Okkernoot (SL2303) uit de Okkernootfamilie in de volksmond de Walnoot genoemd naar zijn vruchten, is gemakkelijk te herkennen aan de oneven geveerde bladeren, die verspreid aan de takken en twijgen staan.
Een reis door onze plantenfamilies. De bloemen van de Bleek bosvogeltje (SL0289) uit de Orchideeënfamilie valt op door zijn roomwit tot geelwit gekleurde tweezijdig symmetrische bloemen.. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Orchideeën.
Reis mee door onze flora. Kruldistel uit de Composietenfamilie. Uit bio-archeologisch onderzoek is bekend dat de algemeen voorkomende Kruldistel al zo'n 3200 jaar voor Christus in onze contreien groeide.
Reis mee door onze flora. Schaduwkruiskruid (SL1187) uit de Composietenfamilie. Een tamelijk hoog opgaand Kruiskruid dat je vooral aantreft op kapvlakten, beschaduwde bosranden en struweelranden.
Grote kaardebol als winterwachter. Na de bloei van de Grote kaardebol, wanneer de licht paarse bloemen uit de fraaie bloeiwijzen vallen, blijft de plant nog heel lang staan.
Reis mee door onze flora. Watertorkruid (SL0868) uit de Schermbloemenfamilie. Langs waterkanten en vaak ook net in het water bloeit in de zomer een der meest algemene soorten uit de Schermbloemenfamilie, namelijk Watertorkruid. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Schermbloemachtigen.
De bloemen produceren veel nectar en trekken daardoor tot laat in het najaar insecten aan als bijen, hommels, zweefvliegen en vlinders. De rijpende blauwzwarte steenvruchten of bessen worden veel gegeten door allerlei vogels. Zo wordt het zaad van de soort verspreid. In de winter blijft het blad van Klimop groen en aan de heester zitten.
Reis mee door onze flora. Echte koekoeksbloem, hoort tot de Anjerfamilie en valt op door zijn vrolijke uiterlijk als gevolg van de roze kleur en de in vier delen opgesplitste kroonbladen. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.