Reis mee door onze flora. Moerasandoorn is een algemeen voorkomende soort uit de Lipbloemenfamilie die te vinden is op natte voedselrijke bodems van grasland en moerassen, in ruigten en langs struweel en in loofbossen.
Reis mee door onze flora. Kale jonker uit de Composietenfamilie. Onder de distels die in onze contreien voorkomen valt Kale jonker op door zijn stakerig uiterlijk.
Reis mee door onze flora. De knikkende bloemen van de Blauwe bosbes (SL1329) uit de Heifamilie staan alleen of hooguit met twee in de oksels van de schutbladeren.
Vogelmuur kan ook tijdens de wintermaanden nog groeien, maar dan is het uiterlijk, wat we ook wel habitus noemen, zeer gedrongen, doordat de stengels erg kort blijven.
Reis mee door onze flora. Op oude stadsmuren, kerken en ruïnes tref je een heel eigen plantengemeenschap aan met daarin opvallende Muurbloem uit de Kruisbloemenfamilie.
Twee soorten Guldenroede vallen door hun opmerkelijke pluimvormige bloeiwijze met daarin kleine hoofdjes met gele composietenbloemetjes op tijdens hun bloei in de zomer tot herfst.
Zoals de naam van deze klaversoort Hazenpootje al aangeeft is deze soort van drogere gras- en hooilanden vooral tijdens en na de bloei gemakkelijk te herkennen aan het uiterlijk van de bloeiwijzen.
Reis mee door onze flora. Paardenbloem uit de Composietenfamilie. De lintbloemen in een hoofdje van de Paardenbloem produceren nectar. Daarmee worden naast allerlei kleine insecten zoals vliegjes ook wel vlinders aangetrokken.
Reis mee door onze flora. Makkelijke herkenningspunten van Zwarte els (SL0036) uit de Berkenfamilie in de winter zijn het donkere uiterlijk van de boom met enigszins paars-zwarte elzenproppen.