Reis mee door onze flora. Stijve zonnebloem (SL0601) uit de Composietenfamilie. In veel tuinen en van daaruit verwilderd in ruigten tref je vaak in de zomer en nazomer de volop bloeiende Stijve zonnebloem.
Reis mee door onze flora. Koolzaad (SL1802) uit de Kruisbloemenfamilie is een bekend geel bloeiend landbouwgewas. Koolzaad is een kruising tussen wilde soorten Kool en Raapzaad.
Reis mee door onze flora. Duinriet (SL0174) uit de Grassenfamilie is als zomerbloeier herkenbaar aan de niet al te ver openstaande, zacht aanvoelende pluimen. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Grasachtigen.
Reis mee door onze flora. Een wat minder algemene soort uit de Lipbloemenfamilie is Stinkende ballote (SL0129). De bossige plant is nog behoorlijk algemeen te vinden in Zuid-Limburg en de duinen ten zuiden van Bergen aan Zee.
Reis mee door onze flora. In akkergemeenschappen en ook wel als pioniersoort vind je de eenjarige Gewone spurrie (SL1234) uit de Anjerfamilie. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.
Fijne woensdag. Reis ook vandaag mee door onze flora. Geel walstro (SL0557) vroeger ook wel Echt walstro genoemd is een soort uit de Sterbladigenfamilie en valt direct op onder de walstro's door zijn dichte bloeiwijze met felgele bloemetjes.
Reis mee door onze flora Dag 362/720. Gewone steenraket (SL0487) uit de Kruisbloemenfamilie is een éénjarige soort uit de Koolfamilie of Kruisbloemenfamilie, deze bloeit met kleine gele bloemen tot vrij ver in het jaar.
Reis mee door onze flora. De altijd groen blijvende Struikhei (SL0186) hoort tot de Heifamilie en kleurt in de zomermaanden van eind juli tot begin september onze heidevelden paars.
Reis mee door onze flora. Een plantensoort die steeds verder in het landschap oprukt en gemakkelijk manshoog kan worden is Reuzenbalsemien (SL1862) uit de Balsemienfamilie.
Reis mee door onze flora. Onder de graansoorten valt Rogge (SL1830) op door zijn stijve aar en middellange kafnaalden. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Grasachtigen.
Reis mee door onze flora. Vandaag aandacht voor de zeldzame Wilde averuit (SL0098) uit de Composietenfamilie. De kleine hoofdjes van 3 mm breed met bloemetjes duidt erop dat het een Composiet is, maar dan wel een soort die door de wind bestoven wordt.