"Het is zo belangrijk dat deze kennis wordt overgedragen, en ik hoop dat nog meer mensen deze bron gaan gebruiken." mei 2023

"Als ik meer wil weten over een plant, zoek ik op internet met heel veel keus in websites. Maar als ik het vertrouwde FLORA-van-Nederland zie, ga ik daar altijd naar toe." Ad mei 2023

"Ik doe een kruidencursus bij Het Kruidenrijk. Voor de beschrijving van de kruiden maak ik vaak gebruik van Flora van Nederland. Duidelijke uitleg en mooie foto's." mei 2023

"Ik volg de IVN opleiding Natuurgids. Handig om zo de namen van planten in te voeren en te zien hoe deze er uitziet." Koos 

"Via de Floron cursus kennisgemaakt met deze mooie website. Ik denk dat ik er veel gebruik van ga maken en wil daar dan ook graag een bijdrage aan leveren."

"Ik geef les aan de Europese academie algemene plantkunde opleiding herboristen en werk heel veel met floravannederland.nl Wetenschappelijk correct en duidelijke informatie; Proficiat! Hilde. 

"Ik ben bezig met de opleiding tot natuurgids van de IVN. Van flora weet ik nog heel weinig, maar wat wordt het een feestje om te leren dmv jullie video's. Superleuk! Anne."

"Ik ben bezig met een cursus Flora gegeven door de KNNV. Jullie site raadplegen helpt dan enorm. Echt een aanrader voor iedereen die wat meer over de flora wilt weten."

"Momenteel volg ik de studie Management van de Leefomgeving aan de hogeschool van Hall Larenstein. Hierbij leren we ook (beperkt) over plantenkennis. Deze site is één van de betere wanneer het gaat om het leren van planten. Vooral omdat het perfect aansluit op de manier waarop wij de planten behoren te leren voor de studie. De kenmerken van planten die op de site vermeld staan leren wij ook in de les. Dus het is heel handig om met behulp van de site de kenmerken nog een keer naar voren te halen. Van Hall Larenstein heeft veel opleidingen die te maken hebben met planten en natuur dus ik ga iedereen deze site aanraden. Dat heb ik al gedaan voor mijn klas. Max."

"Flora van Nederland is leuk en heel goed te gebruiken voor lessen en ondersteuning van cursussen."

"Deze website heeft mij geholpen om zelf te leren planten determineren en bij het studeren voor mijn ecologie vakken op de universiteit. Ik vind de filmpjes echt leuk om te kijken. Hartelijk dank!"

"Ik ben begonnen met een studie in Ecologisch Tuinontwerp en leer hoe belangrijk het is om de natuur te ondersteunen door bijvoorbeeld inheemse planten te kiezen. Daarom is het belangrijk meer te weten over plantengemeenschappen zodat je de juiste plant op de juiste plek zet." Shelly."

"Prachtige informatie, mooie aanvulling op de basiscursus van Floron. Hans."

"Het is een fijne en zeer toegankelijke website, het werkt snel. Ik heb een boek geschreven voor beginners op een natuurpad en verwijs vaak naar de Flora van Nederland. Ook als IVN gids (en docent) laat ik de naam vaak vallen.Lieke

"Tijdens mijn opleiding voor IVN natuurgids heb ik flora van Nederland heel veel geraadpleegd. De determinatievideos en beschrijvingen zijn enorm duidelijk en leerzaam. Complimenten!"

Planten beleven en bestuderen

Aangepast op 3 juni 2023