Op zoek naar vlinders en libellen neemt je mee naar mooie vlinder- en libellengebieden in Nederland. Van de duinen in het westen tot de veengebieden in het oosten en van de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg tot het Lauwersmeer in het noorden: alle provincies komen aan bod.

Van elk gebied is een korte beschrijving opgenomen en worden de dagvlinders, nachtvlinders en libellen besproken die er voorkomen. Je ontdekt zowel de zeldzame, bedreigde en beschermde soorten, als de algemene soorten die je er tijdens een wandeling kunt tegenkomen. Een ideaal uitgangspunt voor een mooie wandeling.

Dit boek verschijnt in het kader van het 40-jarig jubileum van De Vlinderstichting. Deze uitgave is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en De Vlinderstichting.

Auteurs
Anna Herlings is ecoloog met een brede interesse in natuur, klimaat en biodiversiteit. Tijdens haar werkzaamheden bij De Vlinderstichting heeft zij zich voornamelijk gefocust op de Nederlandse dagvlinders.
Kars Veling werkt als bioloog bij De Vlinderstichting en is gespecialiseerd in dagvlinders en libellen. Sinds 2008 is hij redacteur bij naturetoday.com. Als auteur en vlinderexpert wordt hij regelmatig gevraagd voor interviews over de natuur.
Rik Wever werkt als ecoloog bij De Vlinderstichting. Hij houdt zich voornamelijk bezig met macronachtvlinders en microvlinders. In zijn vrije tijd is hij veel bezig met het monitoren en inventariseren van nachtvlinders, daarnaast is hij ook een fanatiek vogelaar.

Verkrijgbaar in de boekhandel en via onze partner KNNV uitgeverij: Op zoek naar vlinders en libellen

Persbericht KNNV juni 2023