Paddenstoelen zijn al sinds lange tijd een inspiratiebron voor kunstenaars, ontwerpers en dichters. ‘Paddenstoelen in kunst, cultuur en natuur’ neemt de lezer mee in het brede scala van uitingen waar paddenstoelen een rol in spelen.
Welke invloed hadden paddenstoelen bijvoorbeeld in de visioenen van Hildegard von Bingen? Hoe werd Gaudi erdoor geïnspireerd bij het ontwerpen van zijn bouwwerken? Welke rol heeft de paddenstoel in ons voedsel?
Deze en vele andere onderwerpen passeren in dit boek de revue. Bij het maken van ‘Paddenstoelen in kunst, cultuur en natuur’ werkten bijna 400 kunstenaars, verzamelaars, wetenschappers, schrijvers, architecten, dichters uit ongeveer 50 landen mee. Het plezier straalt van dit lees- en kijkboek af. Voortaan kijk je met andere ogen naar paddenstoelen. paddenstoelen als inspiratiebron lees en kijk, geniet en verwonder rijk geïllustreerd met kunst en cultuur.

Antoon Kuhlmann en Dominique Clement - beide afgestudeerd aan Wageningen Universiteit - brengen hun enthousiasme voor de natuur over met korte verhalen en fraaie afbeeldingen. Eerder maakten ze samen het boek ‘Hortus Nijmegen, de groene schatkamer’.

Verkrijgbaar in de boekhandel en via onze partner: https://knnvuitgeverij.nl/artikel/paddenstoelen-in-kunst-cultuur-en-natuur.html

Geplaatst op 29 november 2020