Onder de naam Hooimaand is Juli sinds jaar en dag gekend. Als je in die soms wat moeilijk te herkennen en determineren soorten geinteresseerd bent, is juli bij uitstek de maand om onze waterrijke en nattere gebieden te bezoeken.
Van oudsher wordt December de Wintermaand genoemd, maar met een langjarige gemiddelde temperatuur van 4 C is het deze maand nog net iets minder koud dan in januari. Hoewel dit de tijd is dat de natuur tot rust lijkt te komen zie je toch dat ook in december nog planten bloeien.
De stichting heeft ten doel: Het bevorderen van zelfstudie van planten en vegetaties in Nederland en het verhogen van waardering voor onze wilde flora.
Wij wensen jullie een bloeiend 2025. Dank voor het raadplegen van Flora van Nederland. Circa 1,2 miljoen bezoekers hebben afgelopen jaar inheemse planten via onze websites beleefd en bestudeerd.
Joop Schaminée hoogleraar aan de Radboud Universiteit en de Wageningen Universiteit op de Westhoff-leerstoel voor onderzoek aan plantengemeenschappen nam afscheid met de rede: "Zorgen voor de natuur van morgen". Joop dank voor je bijdrage aan Flora van Nederland.
Goed kijken en speuren is vaak het allereerste wat iemand met liefde voor de natuur doet. Het onderdeel 'Kijken naar de kenmerken van plantensoorten' is een hulpmiddel om meer gericht te leren kijken. Immers de omschrijvingen van de kenmerken van plantensoorten zijn soms niet zo gemakkelijk meteen te begrijpen.
De maand September wordt vanoudsher ook wel Herfstmaand genoemd. Weliswaar begint de astronomische herfst pas op 23 september, maar de meteorologische herfst begint op 1 september.
Flora van Nederland is inmiddels een begrip geworden voor iedereen die zich wil verdiepen in onze inheemse Flora. Afgelopen jaar hebben 1,1 miljoen mensen één of meer planten bestudeerd via onze website.