Reis mee door onze flora. Een door de grootte opvallende plantensoort uit de Vetplantenfamilie is Hemelsleutel (SL2358). Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.
Reis mee door onze flora. Het zeer algemeen Sporkehout (SL0530) uit de Wegendoornfamilie, vind je in lichte loof- en naaldbossen maar ook in droge tot natte struwelen en moerasbossen en op kapvlakten.
Een reis door onze plantenfamilies. Wilde hyacint (Boshyacint) (SL1151) uit de Aspergefamilie. Ondergronds hebben deze stinzenplanten planten bollen, waarin ze na de bloei ook hun reserves op slaan, voor een volgend seizoen. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Aspergeachtigen.
Een reis door onze plantenfamilies. In zandverstuivingen, duinen en rivierduinen, op droge open graslanden en in open ruigten vind je vaak spruiten van de Zandzegge (SL0215) uit de Cypergrassenfamilie. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Grasachtigen.
Reis mee door onze flora. Bloeiende planten van Geel nagelkruid uit de Rozenfamilie, roepen wellicht in eerste instantie het idee op dat je te maken hebt met boterbloemen.
Reis mee door onze flora. Riet behoort tot de Grassenfamilie en is het grootste gras dat van nature in onze omgeving voorkomt. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Grasachtigen.
Reis mee door onze flora. In graslanden op droge zandige gronden bloeit in de maanden juni en juli Buntgras (SL0367) uit de Grassenfamilie. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Grasachtigen.
Reis mee door onze flora. Kleine veenbes uit de Heifamilie heeft opvallend gebouwde roze bloemen met zowel meeldraden als stamper waarbij de meeldraden, acht in getal, als een zuiltje rondom de stijl staan.
Reis mee door onze flora. Ridderzuring (SL1105) uit de Duizendknoopfamilie kan tot anderhalve meter hoog worden en zijn in het algemeen erg fors. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.