Reis mee door onze plantenfamilies. Heen (of Zeebies) (SL1156) uit de Cypergrassenfamilie heeft een scherp driekantige, met merg gevulde stengel die tot 150 cm hoog kan worden. De bladranden zijn niet ruw of snijdend. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Grasachtigen.
Reis mee door onze flora. Boskortsteel (SL0151) is een inheemse, overblijvende grassoort uit de Grassenfamilie. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Grasachtigen.
Reis mee door onze flora. De goudgele bloemen van Gewone rolklaver uit de Vlinderbloemenfamilie staan in een hoofdjesachtige bloeiwijze bijeen en hebben een drietallig schutblad; dit wordt ook wel het 'draagblad' genoemd. Als de bloemen nog in de knop zijn, zijn ze vaak rood van kleur.
Reis mee door onze flora. Schijfkamille (SL0796) uit de Composietenfamilie. De planten blijven laag en worden zelden hoger dan 30 cm. Het is een pioniersoort die goed tegen betreden en berijden kan.
Reis mee door onze flora. Het zeldzame Gipskruid (SL0594) uit de Anjerfamilie, Gypsophila muralis, is een klein blijvende plant met sterk vertakte stengels. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.
Reis mee door onze flora. Liggend walstro uit de Sterbladigenfamilie is een bodembedekker die dichte matten vormt met opstijgende stengels met kleine witte stervormige bloemen.
Reis mee door onze flora. Tuinzuring (SL5135) uit de Duizendknoopfamilie werd vroeger wel als groente geteeld en wordt nu wel verwilderd aangetroffen bijvoorbeeld in wegbermen en op spoortaluds. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.
Reis mee door onze flora. Een opvallende eenjarige tot tweejarige plantensoort die in het voorjaar enorme velden kan bezetten is Raapzaad uit de Kruisbloemenfamilie.
Een reis door onze plantenfamilies. Snavelzegge (SL0260) uit de Cypergrassenfamilie is een zeggesoort die als hij in bloei en vrucht staat gemakkelijk is te herkennen aan de tamelijk dikke vrouwelijke aren. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Grasachtigen.
Reis mee door onze flora. Een gras dat tijdens de bloei opvalt door zijn goudglanzige kleur, vooral als de zon erop schijnt is Goudhaver (SL1312) uit de Grassenfamilie. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Grasachtigen.