Reis mee door onze flora. Groot hoefblad uit de Composietenfamilie. Door de enorm grote bladeren valt Groot hoefblad al direct op op de plaatsen waar de soort staat.
Reis mee door onze flora. Echt duizendguldenkruid uit de Gentiaanfamilie kan tot een halve meter hoog worden en is daarmee het meest fors van de drie soorten Duizendguldenkruid die we in Nederland en Belgiƫ kennen.
Een reis door onze plantenfamilies. Onder de grote oeverplanten langs onze rivieren, oude rivierarmen en plassen vind je zo nu en dan de typische bloeiwijzen van Kalmoes (SL0007) uit de Kalmoesfamilie. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Water- en Moerasplanten.
Reis mee door onze flora. Trosvlier of Bergvlier uit de Muskuskruidfamilie. In onze meest rijke loofbossen, aan hun struweelranden en op eventuele kap-, storm- of brandvlakten is de Trosvlier te vinden.
Reis mee door onze flora. De knikkende bloemen van de Blauwe bosbes (SL1329) uit de Heifamilie staan alleen of hooguit met twee in de oksels van de schutbladeren.
Reis mee door onze flora. Door de typische opbouw van Kroontjeskruid (SL0495) uit de Wolfsmelkfamilie, is deze kruidachtige plant, die je in het voorjaar gemakkelijk kunt vinden op akkerranden, niet over het hoofd te zien. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Geranium- en Vioolachtigen.
Reis mee door onze flora. Hopklaver (SL0799) uit de Vlinderbloemenfamilie is een cultuurvolger en cultuurgewas. Ze draagt bij aan de groenbemesting van de bodem.
Reis mee door onze plantenfamilies. Pitrus (SL0680) uit de Russenfamilie is een opvallende grasachtige plant met stijve rechtopstaande stengels en een daaruit ogenschijnlijk zijdelings uittredende bloeiwijze. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Grasachtigen.