Reis mee door onze flora. Naast de Gewone braam, die de meest voorkomende bramensoort is, komt uit de Rozenfamilie ook Dauwbraam (SL1089) behoorlijk veel voor als een laagblijvende struik in verschillende soorten vegetaties.
Reis mee door onze flora. Wilde cichorei uit de Composietenfamilie. Zo omstreeks de langste dag van het jaar zie je de Wilde cichorei een opvallende plantensoort uit de Composietenfamilie in bloei komen.
Reis mee door onze flora. Veldzuring (SL1093) is een zeer algemeen in onze graslanden voorkomende soort uit de Duizendknoopfamilie. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.
Reis mee door onze flora. Vlasbekje uit de Weegbreefamilie. In ruigten en vegetaties op ruderale, zandige bodems kun je in de zomer de mooie felgele bloemen met oranje vlekken vinden van Vlasbekje.
Een reis door onze plantenfamilies. Pijlkruid (SL1114) uit de Waterweegbreefamilie. De pijlvormige bladeren van Pijlkruid steken boven het water uit, net als de bloeiwijzen waaraan de kransen van meestal drie bloemen boven elkaar staan. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Water- en Moerasplanten.
Reis mee door onze flora. Het grijsgroene Timoteegras (SL0932) uit de Grassenfamilie is een echte zomerbloeier en de dichte stijve aren zijn goed herkenbaar. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Grasachtigen.
Reis mee door onze flora. Avondkoekoeksbloem is een vertegenwoordiger van de Anjerfamilie waarvan de witte kroonbladen overdag redelijk gekreukeld zijn, terwijl ze in de avond en nacht mooi open staan. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.
Reis mee door onze flora. In graslanden, op grazige dijkhellingen en in struweelranden kun je de witte stervormige bloemen van Glad walstro uit de Sterbladigenfamilie vinden.
Reis mee door onze flora. Schildereprijs (SL1362) uit de Weegbreefamilie. Het zijn veenplanten die je ook kunt vinden langs sloten en plassen. De soort wordt echter steeds zeldzamer in onze contreien.
Reis mee door onze flora. Een wat minder algemene soort uit de Lipbloemenfamilie is Stinkende ballote (SL0129). De bossige plant is nog behoorlijk algemeen te vinden in Zuid-Limburg en de duinen ten zuiden van Bergen aan Zee.
Reis mee door onze flora. Ons grootste gras, dat veel wordt aangebouwd ten behoeve van de intensieve veehouderij, is Mais (SL2313). Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Grasachtigen.