Reis mee door onze flora. Druifkruid (SL5174) uit de Amarantenfamilie is een éénjarige kruidachtige plant, oorspronkelijk afkomstig uit het Middellandse Zee gebied. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.
Reis mee door onze flora. De meerjarige, kruidachtige en bossige plantensoort Malrove uit de Lipbloemenfamilie is een tamelijk zeldzame plantensoort uit de Lipbloemenfamilie.
Reis ook mee door onze flora. In matig vochtige graslanden in de buurt van beekjes vallen in de lente de blauw gekleurde lipbloemen op van Kruipend zenegroen uit de Lipbloemenfamilie.
Reis mee door onze flora. De tot bijna een meter hoge planten van Herik (SL1207) uit de Kruisbloemenfamilie tref je aan op akkers, dijkhellingen en in bermen van wegen op voedselrijke kleibodems.
Reis mee door onze flora. Koninginnenkruid (SL0490) uit de Composietenfamilie. Republikeins gezinde botanici hanteren vaker de naam Leverkruid en mijden de naam Koninginnekruid of Koninginnenkruid.
De stengel van Gevlekte scheerling staat rechtop, is wat berijpt en kaal. Onderaan is deze bezet met bruinrode vlekken. Naar deze vlekken is de plant genoemd. Het meest bekend, al uit de Griekse oudheid, is de Gevlekte scheerling als de plant waarvan het sap gebruikt is om de gifbeker voor de filosoof Socrates te bereiden.
Reis mee door onze flora. Gewoon struisgras (SL0019) uit de Grassenfamilie is tijdens de bloei die in de zomer optreedt te herkennen aan de open pluim met veel éénbloemige aartjes. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Grasachtigen.
Reis mee door onze flora. Met zijn stevige doorns die het dwergstruikje een stekelig karakter geven valt Kattendoorn (SL0877) uit de Vlinderbloemenfamilie op dijkhellingen op. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Vlinderbloemachtigen.
Een reis door onze plantenfamilies. Taxus uit de Taxusfamilie. De struiken of laag blijvende bomen tref je vooral aan in parken en tuinen. Ook wordt Taxus graag in hagen geplant. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Naaldbomen.
Reis mee door onze flora. In onze wat voedselarmere loofbossen en naaldbossen vind je in de ondergroei van de kruidlaag een fijn eenjarig plantje dat eigenlijk in de strooisellaag groeit, de Rankende helmbloem (SL0362) uit de Papaverfamilie. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Ranonkelachtigen.
Reis mee door onze flora. In zachte winters bloeit de Kleine brandnetel (SL1322) uit de Brandnetelfamilie het hele jaar door. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Roosachtigen.