Met deze complete flora breng je alle Nederlandse wilde plantensoorten op naam. De gehanteerde determinatiemethode heeft zich reeds jarenlang bewezen en brengt de gebruiker op een praktische en snelle manier tot de juiste soort. De sleutels zijn compact en geven een goed overzicht van de gebruikte kenmerken. Steeds is duidelijk aangegeven wat onderscheidende en wat aanvullende kenmerken zijn.

Beginners leren snel met deze flora te werken en ook de ‘moeilijke’ groepen zijn goed toegankelijk. Voor gevorderden is het een groot voordeel dat kenmerkende verschillen tussen verwante soorten in één oogopslag zichtbaar zijn. Dat is vooral zeer handig in het veld.

In deze veldgids zijn meer dan 2000 trefzekere tekeningen opgenomen die bedoeld zijn om de determinatie te ondersteunen en te verifiëren. Daarmee is deze veldgids de best geïllustreerde flora van Nederland.

De Veldgids Nederlandse flora is door het compacte formaat en de opzet als overzichtelijke determinatietabel zonder poespas, bij uitstek geschikt om in het veld een plant op naam te brengen.

  • Complete determinatiegids voor alle wilde planten van Nederland
  • Compacte sleutels op basis van duidelijk waarneembare kenmerken
  • Inclusief 2000 lijntekeningen van alle soorten
  • Kenmerken, zeldzaamheid, grootte, bloeitijd en ecologie compact weergegeven
  • Register met de wetenschappelijke, familie- en geslachtsnamen

De Veldgids Nederlandse Flora is een prettige én betrouwbare determinatiegids voor beginners en gevorderden.

Stichting Eggeltes Veldgids heeft samenwerking gezocht met FLORON om te komen tot deze gewijzigde herdruk. FLORON (Floristisch Onderzoek Nederland) zet zich al ruim 30 jaar in voor onderzoek naar en bescherming van de Nederlandse wilde flora.

Henk Eggelte (1937-2014) was een begenadigd florist die zijn enthousiasme voor planten graag deelde met anderen. Hij was de grondlegger van deze flora, die hij op basis van jarenlange ervaring in het veld en met cursussen heeft geschreven. Een kolossale prestatie!

Erik Simons is de bewerker van deze druk. Met zijn bureau Simons Botanisch Advies is hij actief als vegetatie- en florakarteerder voor verschillende natuurorganisaties. Hij is vrijwilliger voor FLORON en gastonderzoeker bij Naturalis en heeft verscheidene publicaties op zijn naam staan, waaronder flora’s.

Verkrijgbaar in de boekhandel en via onze partner KNNV uitgeverij: Nederlandse Flora

Persbericht KNNV uitgeverij 4 april 2022, Aangepast op 14 april 2023