Het begon als een uit de hand gelopen weddenschap: “Wedden dat je niet alle dorpen van Brabant langs gaat fietsen?”. Uiteindelijk fietste Bram Witvliet in twaalf jaar langs alle plaatsen van Nederland. Eerst voornamelijk op eenvoudige (stads)fietsen, later ook als amateurwielrenner. Hij fotografeerde onderweg alle plaatsnaambordjes en haalde geld op voor goede doelen die zich inzetten voor natuur en milieu.

‘Veel meer dan een verzamelaar van plaatsnaambordjes, toont Bram Witvliet zich een fietsende filosoof.’ - Flip van Doorn

250 fietstochten door Nederland langs meer dan 3000 plaatsen, hebben talloze indrukken achtergelaten. We lezen over de grenzeloze liefde voor het Limburgse Heuvelland, de Drentse rust, maar ook over het verdwalen in de rijke geschiedenis van onze plaatsnamen. Daarnaast fietst Bram langs vele filosofen en schrijvers die zijn denken hebben gevormd.

Dit aanstekelijke boek is het verslag van zijn ervaringen en gedachten over Nederland, ons landschap, de klimaatcrisis en de plaats van de fiets in zijn leven.

Bram Witvliet (1991) is in het dagelijks leven docent Latijn, Grieks en filosofie op een middelbare school. Sinds zijn studietijd woont hij met veel plezier in Nijmegen en gaat hij fietsend door het leven. Naast zijn werk is hij politiek activist. Voor KNNV Uitgeverij schreef hij 'Bram fietst'

Verkrijgbaar in de boekhandel en via onze partner KNNV uitgeverij