Een reis door onze plantenfamilies. In zandverstuivingen, duinen en rivierduinen, op droge open graslanden en in open ruigten vind je vaak spruiten van de Zandzegge (SL0215) uit de Cypergrassenfamilie. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Grasachtigen.
Een reis door onze plantenfamilies. In onze graslanden en ook in zomen en langs struweelranden kun je tussen de hoge grasplanten de bloeistengels zien staan van Kraailook uit de Narcisfamilie. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Aspergeachtigen.
Reis mee door onze flora. Een door de grootte opvallende plantensoort uit de Vetplantenfamilie is Hemelsleutel (SL2358). Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.
Reis mee door onze flora. Moederkruid uit de Composietenfamilie. Moederkruid is al in de Oudheid bekend als medicinale plant. Ze werd toen al gekweekt, omdat ze gebruikt werd om weeën op te wekken.
Reis mee door onze flora. Een opvallende zomerbloeier, die algemeen te vinden is in zomen, randen van bossen en bouwland, op kapvlakten en dergelijke is Gewone hennepnetel uit de Lipbloemenfamilie.
Reis mee door onze flora. Haagbeuk (SL0270) is een 15-25 m hoge boom uit de Berkenfamilie (Betulaceae), die soms ook wel als struik te vinden is en uitstekend bestand is tegen snoeien en dan ook bijvoorbeeld veel wordt aangeplant als tuinhaag.
Witte els is een elzensoort die normaal bij ons niet voorkomt. Maar vooral in bewoonde gebied, als laanboom of in parken, kunnen we de soort aantreffen. Witte Els bloeit vaak al iets eerder dan de Zwarte els. Soms zelfs al in de laatste week van december.
Reis mee door onze flora. Kleine pimpernel (SL5450) is een zeldzame plantensoort uit de Rozenfamilie. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Roosachtigen.
Reis mee door onze flora. Moerasrolklaver uit de Vlinderbloemenfamilie is een plant van waterkanten en drassige hooilanden. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Vlinderbloemachtigen.