Met Flora van Nederland bieden we een eigentijds laagdrempelig leermiddel over inheemse planten en plantengemeenschappen in ons eigen land. Flora van Nederland bevordert de kennis van en de waardering voor onze inheemse wilde planten.

Flora van Nederland heeft een eigentijdse aanpak ontwikkeld om docenten, leerlingen, studenten en alle andere geïnteresseerden in staat te stellen zich kennis te verwerven over de plantenwereld om ons heen. Zo staan duidelijke beeldmaterialen, foto’s en determinatievideo’s van zowel plantensoorten als plantengemeenschappen op de allereerste plaats. Daarnaast zijn teksten geschreven waarin plantensoorten worden beschreven en de Veldgids van de Nederlandse Plantengemeenschappen is integraal opgenomen in de site.

Nieuw zijn de verbeelding van de kenmerken van plantensoorten in gecombineerde beelden van foto’s en tekeningen van de betreffende kenmerken.

Als leraar kun je gemakkelijk thematische lessen samen stellen als voorbereiding op een buitenthema: de plantensoorten en plantengemeenschappen om school; planten en gemeenschappen in de stad, welke planten kom je in het bos tegen, wat groeit er aan de oever van een beek of rivier, enz..

Het beste kun je de site leren kennen door Flora van Nederland te bezoeken en te gaan struinen.

Tekst NIBI BioNieuws en Flora van Nederland, aangepast 21 december 2019.

Meer info over het Nederlands Instituut voor Biologie NIBI