Een reis door onze plantenfamilies. Mannetjesvaren (SL0421) uit de Niervarenfamilie is een van de meest in onze bossen voorkomende varens. Ze kunnen tot meer dan een meter hoog worden. Deze varen is ingedeeld bij de hoofdgroep Wolfsklauwen en varens.
Reis mee door onze flora. Een vanaf het begin van de lente tot in de volle zomer bloeiende soort met witte bloempjes is Bosveldkers (SL0202) uit de Kruisbloemenfamilie.
Reis mee door onze flora. Robinia (SL1877) is een boom uit de Vlinderbloemenfamilie die aan het eind van de lente en het begin van de zomer opvalt door de hangende trossen met witte vlinderbloemen.
Reis mee door onze Flora. In het voorjaar vallen de witte trechtervormige bloemen van Lievevrouwebedstro uit de Sterbladigenfamilie op in loofbossen en beschaduwde bermen langs hagen.
Reis mee door onze flora. Grasklokje (SL0198) uit de Klokjesfamilie. In bloemrijke graslanden op onbemeste bodems vind je veel kruiden. Daaronder valt het blauwe Grasklokje door zijn mooie zachtblauwe kleur op.
Reis mee door onze flora. Grote brandnetel (SL1321) uit de Brandnetelfamilie is een waardplant voor vlinders. Zo leeft de Dagpauwenoog in het rupsstadium op deze planten in spinselnesten en vervult in dit opzicht dus een belangrijke rol bij het in stand houden van de biodiversiteit.
Reis mee door onze flora. Liggend walstro uit de Sterbladigenfamilie is een bodembedekker die dichte matten vormt met opstijgende stengels met kleine witte stervormige bloemen.
Reis mee door onze flora. Gele helmbloem uit de Papaverfamilie heeft ingesneden bladeren en helder gele bloemen. Deze staan in trossen en zijn tweezijdig symmetrisch. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Ranonkelachtigen.
Reis mee door onze flora. Een van de grassoorten met een harig tongetje is Tandjesgras (SL1199) uit de Grassenfamilie. Het niet al te hoog wordende gras groeit in dichte pollen en vormt op die manier ook zoden. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Grasachtigen.
Reis mee door onze flora. Gekroesde melkdistel (SL1224) uit de Composietenfamilie. Je vindt Gekroesde melkdistel steeds meer ook in de stedelijke omgeving.
Reis mee door onze flora. IJle dravik (SL0165) uit de Grassenfamilie is een eenjarig, tamelijk hoog gras dat in allerlei ruige wegbermen te vinden is. Het is te herkennen aan de ijle, sterk open halmen waar, aan lange pluimtakken, de aartjes staan. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Grasachtigen.
Vooral in de herfst en de winter als de pruikige vruchten heel goed opvallen en als een sluier over de andere planten ligt, kun je de Bosrank gemakkelijk terugvinden.