Reis mee door onze flora. Op natte tot vochtige, voedselrijke plaatsen en soms zelfs in voedselrijk water kun je Waterpeper (SL0972) uit de Duizendknoopfamilie vinden. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.
Bosrank is een soort die sterk gebonden is aan de aanwezigheid van kalk in de bodem. Het is dan ook een echte kalkindicator. Als je Bosrank in het landschap aantreft kun je er zeker van zijn dat de bodem kalkhoudend is.
Reis mee door onze flora. Harig knopkruid uit de Composietenfamilie. Harig knopkruid is een echte pioniersoort die voorkomt op zeer voedselrijke zandige, vochtige tot droge bodems van akkers, moestuinen en ruderale plekken ook in de stedelijke gebieden.
Een reis door onze plantenfamilies. De uit Amerika afkomstige vijver- en tuinplant Moerashyacint of Snoekkruid (SL5114) is de enige vertegenwoordiger van de Pontederiafamilie in Nederland. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Water- en Moerasplanten.
Reis mee door onze flora Gehoornde klaverzuring SL0910 uit de Klaverzuringfamilie is goed te herkennen aan de typische bladvorm en de geel tot oranje-gele bloemen. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Geranium- en Vioolachtigen.
Reis mee door onze flora. Langs spoorbanen en op ruderale terreinen kun je verwilderde planten van de Brede lathyrus (SL1864) vinden. Het zijn verwilderde nakomelingen van deze geliefde en veel gekweekte sier- en tuinplant uit de Vlinderbloemenfamilie.
Reis mee door onze flora. Alsemambrosia uit de Composietenfamilie. Soms een enkele keer in tuinen en verder hier en daar en dan vaak massaal in zanderig, ruderaal terrein, zoals akkers, ruigten in natuurgebieden en op verlaten terreinen.
Reis mee door onze flora. Gewone klit (SL2457) uit de Composietenfamilie. Een Zwitserse wandelaar ontdekte in 1941 het geheim van de klittende klit en ontwikkelde klittenband.
Reis mee door onze flora. Tuinbingelkruid uit de Wolfsmelkfamilie is een cultuurvolger, wat blijkt uit zijn standplaats: bouw- en akkerland, moestuinen, waar de mens actief is. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Geranium- en Vioolachtigen.
Een reis door onze plantenfamilies. We vinden Lenteklokje uit de Narcisfamilie meestal in de bossen van buitengoederen, maar ook wel daarbuiten op vochtige en voedselrijke plaatsen. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Aspergeachtigen.