Reis mee door onze flora. Dwergviltkruid (SL0524) uit de Composietenfamilie. Het kleinste van de Viltkruiden dat het meeste in onze flora voorkomt is Dwergviltkruid. De kleine bladeren zijn lancetvormig en geheel met lange haren bezet, waardoor ze beschimmeld lijken.
Een reis door onze plantenfamilies. Hondskruid uit de Orchideeënfamilie is een behoorlijk zeldzame soort, die heel specifieke eisen stelt aan de bodem. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Orchideeën.
Reis mee door onze flora. Een gras dat door de vorm van de typische bloeiwijze opvalt is de Europese hanenpoot uit de Grassenfamilie. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Grasachtigen.
Reis mee door onze flora. Canadese guldenroede (SL1890) uit de Composietenfamilie. Op vochtige tot natte en voedselrijke plekken en op omgewerkte grond is de uit Noord-Amerika ingevoerde Canadese guldenroede te vinden.
Reis mee door onze flora. Groot streepzaad uit de Composietenfamilie. Vanaf begin mei siert Groot streepzaad onze dijken en kan als typische soort beschouwd worden voor dijken.
Reis mee door onze flora. Grote klit (SL0083) uit de Composietenfamilie. Klitten zijn als geslacht heel gemakkelijk te herkennen doordat de hoofdjes aan de haren van de vacht van dieren blijven hangen.
Reis mee door onze flora. Een in de zomer bloeiende oeverplant die veel op Riet lijkt is Rietgras (SL0930) uit de Grassenfamilie. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Grasachtigen.
Reis mee door onze flora. Tuinzuring (SL5135) uit de Duizendknoopfamilie werd vroeger wel als groente geteeld en wordt nu wel verwilderd aangetroffen bijvoorbeeld in wegbermen en op spoortaluds. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.
Vogelmuur kan ook tijdens de wintermaanden nog groeien, maar dan is het uiterlijk, wat we ook wel habitus noemen, zeer gedrongen, doordat de stengels erg kort blijven.
Reis mee door onze flora. Roomse kervel (SL0853) uit de Schermbloemenfamilie. Roomse kervel dankt z'n naam aan aan de anijsgeur die ook wel wat wegheeft van de Bijbelse mirre.
Reis mee door onze flora. Vooral in het rivierengebied van ons land komt Geoorde zuring (SL1106) uit de Duizendknoopfamilie voor. Deze soort is ingedeeld bij de hoofdgroep Anjerachtigen.