Wat kun je in Flora van Nederland allemaal vinden

Flora van Nederland biedt een integrale kijk op onze plantensoorten en de plantengemeenschappen waarin die planten te vinden zijn. Daardoor is Flora van Nederland meer dan een virtuele plantengids; Flora van Nederland biedt de mogelijkheid om, terwijl je in de natuur wandelt meteen ook inzicht te krijgen in de systematische manier waarop planten bij elkaar staan in zogenaamde plantengemeenschappen of, wat meer populair gezegd, vegetaties.

De opzet die daartoe leidt is als volgt. Wanneer je met Flora van Nederland en met Florakompas de naam van een plant gevonden hebt, kun je onder het kopje verspreiding op het plantenpaspoort een eerste aanduiding vinden in welke typen vegetatie die plant staat en als je op het label plantengemeenschappen klikt, krijg je direct het volledig overzicht van alle plantengemeenschappen waarin die plant ooit in Nederland is aangetroffen bij het inventariseren van onze natuur. De blauw gemerkte plantengemeenschappen staan ook in Flora van Nederland met een paspoort inclusief video, zodat je in staat bent om meteen te zien hoe die vegetatie er uit ziet waarin de betreffende plantensoort staat.

De inhoud van Flora van Nederland omvat inmiddels zoveel informatie dat je daar een aantal boeken mee zou kunnen vullen. Maar het gemak dat deze moderne virtuele middelen je bieden maakt het mogelijk om simpelweg met je smartphone, die je toch bij je hebt, al deze informatie op te roepen, zelfs tijdens je wandeling in de stad, natuurgebieden of waar dan ook.

Door Maurice Martens, ┬ę2017 Flora van Nederland

Categorie├źn: Flora inhoud


Misschien vind je deze berichten ook leuk