• Vinden en herkennen

  Vinden en herkennen

  Het herkennen van wilde Flora om ons heen is vaak niet gemakkelijk, soms zelfs niet voor een ervaren plantenkenner. Florakompas wijst de weg naar 530 paspoorten van plantensoorten met unieke determinatievideo’s en foto's.

 • Video's zoeken

  Video's zoeken

  Het zoeken op naam binnen de Flora van Nederland gaat op een eenvoudige wijze.

 • /home/cms-data/image/home-slideheader_03-img.jpg

  Plantengemeenschappen

  Plantengemeenschappen vormen de bouwstenen van onze landschappen en zijn een blauwdruk van allerlei onderliggende factoren zoals waterhuishouding, bodem, klimaat en landgebruik.

 • /home/cms-data/image/home-slideheader_04-img.jpg

  Kijken

  Goed kijken en speuren is vaak het allereerste wat iemand met liefde voor de natuur doet. Kijken naar kenmerken van plantensoorten is een hulpmiddel om meer gericht te leren kijken. 

 • /home/cms-data/image/home-slideheader_05-img.jpg

  Lente

  Door jullie bijdragen kan deze Flora verder groeien en gratis beschikbaar blijven voor iedereen.

Buiten begint met Flora van Nederland


Nog geen berichten

Gastbloggers


Winter Bomen

Winterwandeling

Het is een stormachtige zaterdagochtend. Twintig deelnemers van de IVN wildeplantencursus verzamelen zich in het Westerveldse Bos voor de traditionele winterwandeling. Het is niet koud, maar de wind waait hard en de grond ligt bezaaid met twijgen. Af en toe kraakt het vervaarlijk.

lees hier verder ...
Winter

Winter

De winter is een moeilijke periode voor planten. Veel planten zorgen er dan ook voor dat ze de winter goed doorkomen of deze zelfs kunnen ontwijken. Eenjarige planten ronden hun leven af voor de kou intreedt en zorgen ervoor dat de zaden veilig in de grond zitten. Meerjarige planten moeten de winter echter doorstaan.

lees hier verder ...

Ontdek Flora van Nederland


Doorbloeiers december uitgelicht

Het herkennen van wilde Flora om ons heen is vaak niet gemakkelijk, soms zelfs niet voor een ervaren plantenkenner. Maak een foto van de plant, vooral bloeiwijze en blad, om thuis de juiste naam van je vondst vast te stellen.

Florakompas wijst de weg naar meer dan 500 paspoorten van plantensoorten met unieke determinatievideo’s en foto's.

@2016 Flora van Nederland

lees hier verder ...

Planten dichterbij


 • In het voorjaar herkennen we Boswilg door de vroege bloei. Het is de eerst bloeiende wilgensoort, met dikke gele mannelijke en wat groene langwerpige vrouwelijke katjes.

Doe je mee?


Flora van Nederland is 10 jaar geleden begonnen zonder verdienmodel en zonder bijdragen van overheden of loterijen. Wij vragen gebruikers van deze Flora om wat terug te doen met een kleine bijdrage. Doneer nu.

Reacties van bezoekers


"Ik leer als boswachter nog veel van deze manier van kennis opdoen en doorgeven."
"Flora van Nederland heb ik kort geleden “ontdekt” en is intussen één van mijn favorieten geworden bij het determineren. De video’s zijn heel leerzaam voor een leek als ik." Meer reacties.

Onze partners


Onderstaande organisaties dragen Flora van Nederland een warm hart toe en ondersteunen onze missie.