• Vinden en herkennen

  Vinden en herkennen

  Het herkennen van wilde Flora om ons heen is vaak niet gemakkelijk, soms zelfs niet voor een ervaren plantenkenner. Florakompas wijst de weg naar 543 paspoorten van plantensoorten met unieke determinatievideo’s en foto's.

 • Video's zoeken

  Video's zoeken

  Het zoeken op naam binnen de Flora van Nederland gaat op een eenvoudige wijze.

 • /home/cms-data/image/home-slideheader_03-img.jpg

  Plantengemeenschappen

  Plantengemeenschappen vormen de bouwstenen van onze landschappen en zijn een blauwdruk van allerlei onderliggende factoren zoals waterhuishouding, bodem, klimaat en landgebruik.

 • /home/cms-data/image/home-slideheader_04-img.jpg

  Kijken

  Goed kijken en speuren is vaak het allereerste wat iemand met liefde voor de natuur doet. Kijken naar kenmerken van plantensoorten is een hulpmiddel om meer gericht te leren kijken. 

 • /home/cms-data/image/home-slideheader_05-img.jpg

  Inheemse planten

  Meer dan 500.000 Nederlanders laten zich inspireren door Flora van Nederland.

Veel bezochte planten op Flora van Nederland


Nog geen berichten

Plant- aardige wetenswaardigheden


Scharrelen in Flora van Nederland


Zoeken op kleur

De kleur van bloemen kan heel verscheiden zijn. De meeste bloemen met kleuren gebruiken die kleur om op te vallen en dieren aan te trekken. Dat kunnen in onze streken bijen, hommels, vlinders, zweefvliegen en andere kleine dieren zijn, maar in de tropen kunnen het ook vogels en zelfs zoogdieren zijn.


lees hier verder ...

Kenmerken van planten

Goed kijken en speuren is vaak het allereerste wat iemand met liefde voor de natuur doet. Het onderdeel 'Kijken naar de kenmerken van plantensoorten' is een hulpmiddel om meer gericht te leren kijken. Immers de omschrijvingen van de kenmerken van plantensoorten zijn soms niet zo gemakkelijk meteen te begrijpen.

lees hier verder ...

Nieuwe video's


 • Nieuwe determinatievideo: Grote Veldbies met baksteen structuur. De soort is in Nederland tamelijk zeldzaam, vooral in Zuid-Limburg, in Midden-Limburg, en in bossen rond Nijmegen hebben we een grote kans deze soort tegen te komen.

Cursus bladvormen


De veelheid aan typen bladeren lijkt soms schier oneindig. Toch kunnen we als we diverse bladeren afkomstig van verschillende plantensoorten naast elkaar leggen, hierin duidelijke verschillen maar bij goed kijken ook overeenkomsten zien. Bestudeer de vele bladvormen

Mensen vertellen


"Informatief. Enkele keren al geraadpleegd. Goed initiatief dat ondersteuning verdient." "Geweldig initiatief, maar uitbreiding met meer soorten hard nodig! Teartse"  Steun behoud en toekomst van Flora van Nederland

Onze partners


Onderstaande organisaties dragen Flora van Nederland een warm hart toe en ondersteunen onze missie.